Cafeteria 2019 - cegvezetoknek.hu

CAFETERIA 2019

ÖNKÉNTES PÉNZTÁRI VÁLTOZÁSOK

2015. december 28. - Kis István üzleti tanácsadó www.cegvezetoknek.hu

A nyugdíjpénztári tagság esetében a leglényegesebb változás, hogy az eddigi egyösszegű illetve banktechnikai járadék mellett a tagok életjáradékot is kérhetnek a megtakarításukból, az utóbbi esetben a nyugdíjpénztár biztosítóktól kér ajánlatot erre, amit amennyiben a tag elfogad, a megtakarítás a biztosítóhoz kerül át, aki az ajánlatának megfelelően megkezdi a járadék folyósítását.
Arra is lehetőség lesz, hogy ha valaki már nyugdíjjogosult, akkor a megtakarítása bizonyos részére vonatkozóan indítson el egy banktechikai járadékszolgáltatást (azaz adott időszak alatt részletekben felvegye ezt az összeget) úgy, hogy mindeközben továbbra is tagdíjfizető tag maradhat. Eddig egyirányú volt a dolog, vagy megtakarított (felhalmozott) valaki, vagy pedig már szolgáltatást vett igénybe.

Az egészség, illetve önsegélyező pénztárak esetében lényeges változások lépnek hatályba 2016-tól. Lehetővé válik, hogy az egészségpénztárak felvegyék az önsegélyező pénztárak szolgáltatási jogcímeit, illetve viszont, az önsegélyező pénztárak is elláthatják immár majd az egészségpénztárak funkcióit is.
Az eddigiekben csak közösségi számláról finanszírozható lakás jelzáloghitel törlesztés támogatása és a védett fogyasztók közüzemi díjának támogatása szolgáltatási jogcímek átkerülnek az egyéni számláról (is) finanszírozható jogcímek közé. Különösen az előbbi (a lakás jelzáloghitel törlesztés támogatása lehetősége) jelenthet kedvező finanszírozási módozatot sokak számára.

Az önsegélyező pénztári tagjainknak ez annyit jelent, hogy bővül a szolgáltatási jogcímlehetőségük az egészségpénztárak által finanszírozható eü. ellátásokkal, egyébként semmi teendőjük nincs. Forrás: Életút Pénztárak

CAFETERIA ANYAG LETÖLTÉSE