Cafeteria 2019 - cegvezetoknek.hu

CAFETERIA 2019

EGÉSZSÉGPÉNZTÁR, EGÉSZSÉGTERV

2015. november 09. - Kis István üzleti tanácsadó www.cegvezetoknek.hu

A tag és a szolgáltatásra jogosultja részére lehetőség van egészségterv készíttetésére. Nem kötelező szolgáltatás, viszont igen előnyös a jó egészségi állapot megőrzésére és külön adókedvezmény is érvényesíthető az egészségterv alapján igénybe vett prevenciós szolgáltatások (pl. szűrővizsgálatok, gyógytorna, gyógymasszázs szenvedélybetegségek leszoktatására irányuló kezelések, stb.) után.

Az egészségterv orvosi vizsgálat alapján készül és két évig érvényes. Az orvos az egészségtervben konkrét javaslatokat fogalmaz meg az egészséges életmód, életvitel folytatására.

Az egészségterv készítésének költsége, valamint az egészségterv alapján igénybe vett prevenciós szolgáltatások költsége az egyéni számla terhére elszámolható, azok értékének 10%-a egyéni adókedvezményként az adott adóévben érvényesíthető, az egyéni befizetések után járó adókedvezmény keretén belül, egy évben max. 150.000 Ft értékben.

Fontos tudnivaló: Egészségtervet az egészségpénztárral erre a feladatra szerződött orvossal, intézménnyel lehet készíttetni. Nem elégséges, ha az adott orvosnak, háziorvosnak, intézménynek csupán – egészségterv készítésére nem vonatkozó - egészségügyi szolgáltatói szerződése van az egészségpénztárral.

CAFETERIA ANYAG LETÖLTÉSE