Cafeteria 2019 - cegvezetoknek.hu

CAFETERIA 2019

ADÓMENTES UTALVÁNYOK

2014. augusztus 11. - Kis István üzleti tanácsadó www.cegvezetoknek.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 33 ellenőrzést folytatott le az elmúlt években adómentes utalványok felhasználásával kapcsolatban, a 20 utólagos vizsgálat során 124 millió 688 ezer forint nettó adókülönbözetet állapított meg - közölte az MTI érdeklődésére a NAV.

Az adóhivatal előtt nem ismeretlen, hogy vannak, akik az adómentes utalványok készpénzre váltásával igyekeznek elkerülni az adófizetést - írták. A korábbi években ezért többször vizsgálták utólag az utalványok felhasználását.

Az egyik ellenőrzés során például kiderült, hogy a forgalmazó által kibocsátott utalványokat megvásárló társaságok úgy próbálták minimalizálni adókötelezettségüket, hogy alkalmazottaiknak a bejelentett jövedelmük fölötti összegeket utalvány formájában fizették ki.

Az alkalmazottak még a kiosztás napján, foglalkoztatójuk tudtával, az általa biztosított helyiségben készpénzre váltották az utalványokat a kibocsátónál.

Mivel a vizsgált időszakban hatályos jogszabályok nem adtak lehetőséget az utalványok készpénzre váltására, és mivel mindez a munkáltató 'közreműködésével' zajlott, a NAV adókülönbözetet állapított meg a munkáltató terhére.

CAFETERIA OLCSÓBBAN ANYAG LETÖLTÉSE