CAFETERIA 2017

Cafeteria 2017 www.cafeteriaklub.hu

SZÉP KÁRTYA LEJÁRATA

A SZÉP kártyák érvényességi ideje öt év, azaz a 2012-ben kibocsátott kártyák érvényességi ideje 2017-ben lejár.

A kártyán feltüntetett érvényességi hónap utolsó napjának lejártát követően a kártyával már nem lehet fizetni. A kártya lejárat az egyenlegeket nem érinti, azok továbbra is megmaradnak. A cserekártya aktiválása után a régi kártya a lejárati ideig aktív, illetve a korábban kapott juttatások továbbra is felhasználhatóak lesznek.

Amennyiben a munkavállalók számára továbbra is érkezik átutalás/feltöltés a lejáró SZÉP kártyára, illetve ha a dolgozók még nem használták fel utalványaikat teljes mértékben, a munkáltatóknak érdemes munkavállalóik számára cserekártyát rendelni.

A Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 55/2011. (IV.12.) Kormányrendelet jelenleg hatályos rendelkezései értelmében a lejáró főkártya cseréje díj-és költségmentes, a társkártya cseréjének díja a jogszabályban foglaltaknak megfelelően 1500 forint + Áfa (bruttó 1905 Ft) / kártya.

CAFETERIA 2017 cafeteriaklub.hu

CAFETERIA – KÉSZPÉNZ ARÁNYOSÍTÁS

A munkáltató béren kívüli juttatásként maximum évi 100 ezer forint/fő készpénzt is adhat a munkavállalóknak.
A 100 ezer forintos keretösszeg teljes naptári évre vonatkozik, azaz ha a munkavállaló munkaviszonya egész évben fennáll.
Ha a munkavállaló munkaviszonya nem a teljes adóévre terjed ki, akkor a 100 ezer forintot arányosítani kell a munkavállaló által az adott munkáltatónál eltöltött napokkal.

CAFETERIA 2017 cafeteriaklub.hu

EGÉSZSÉGPÉNZTÁR – GYÓGYSZERTÁRI VÁSÁRLÁS

Egészségpénztáron keresztül elszámolható a gyógyszertárban megvásárolható minden olyan termék, aminek OGYÉI engedélyszámmal rendelkezik.

Engedélyszámtól függetlenül minden termék
- ami csecsemő ápolással kapcsolatos (pelenka, babafürdető, popsi törlő, stb…)
- beteg ápolással (sebtapasz, géz, stb.)
- gyógyászati segédeszközök aminek ORKI vagy MEEI engedélyszáma van (vérnyomásmérő, gyógypapucs, gumi zokni, stb.)
- valamint az egészségügyi, tisztasági, TENA betétek tamponok és óvszerek, terhességi teszt, stb.

www.cafeteriaklub.hu

HATÉKONY CAFETERIA 2017

Sok kisvállalkozás nem alkalmazza a cafeteriát.
Van amelyik az adó miatt, van, aki csupán az ismeretek hiánya miatt.
A cafeteria nem egyenlő a munkabér terhétől olcsóbban adható juttatásokkal.
A cafeteria nem Erzsébet utalványt, SZÉP kártyát, stb.-t jelent.

A cafeteria sokkal több ettől.
A cafeteria az én olvasatomban elégedett munkavállalót jelent.

Miért?

Mert a munkahelyi megbecsülésnek nem csak az a mértékegysége, ha pl. SZÉP kártyát kap a munkavállaló.
A cafeteria lényege a szabad választás lehetősége az igények alapján. A munkavállalót nem az elégíti ki, hogy minden évben kap 450.000 Ft SZÉP kártyát.

Az a munkáltató, aki motivált munkavállalót szeretne, az a dolgozók családi kiadásainak egyre nagyobb részét számolja el a cégében költségként.
Mindez azt jelenti, hogy a hagyományos cafeteria juttatások helyett/mellett olyan juttatásokat biztosít, amit mások nem vagy alig alkalmaznak.
Mindezek nem jelentenek többlet terhet, hiszen a motivált munkaerő révén bőven megtérül, ráadásul adóban sem jelentenek több befizetést.

Melyek ezek? Mit érdemes az ön cégének is adni? Miért jó a cégének is a cafeteria?

Részletek: www.cafeteriaklub.hu

Címkék: cafeteria 2017

CAFETERIA 2017 – ÖNKÉNTES PÉNZTÁRI NYILATKOZAT

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 89. § (6) bekezdésében megfogalmazott átmeneti rendelkezés alapján 2017. évtől az önkéntes kölcsönös pénztárba fizetett munkáltatói hozzájárulás (a 2016. december 31-én hatályos szabályok szerinti feltételek betartása mellett) egyes meghatározott juttatásnak minősül.

Előzőek alapján a 2017. január 1-jétől az önkéntes pénztári munkáltatói hozzájárulás mértéke nem befolyásolja a juttatás adóügyi megítélését, így nincs jelentősége annak, hogy a magánszemély más juttatótól szerez-e ilyen címen bevételt.

Ennek megfelelően az önkéntes pénztári munkáltatói hozzájárulás juttatójának nem kell a juttatásban részesülő munkavállalótól nyilatkozatot kérnie arról, hogy más juttatótól részesül-e ilyen juttatásban. A nyilatkozat nem feltétele annak, hogy az önkéntes pénztári munkáltatói hozzájárulás egyes meghatározott juttatásnak minősüljön.

Forrás: NAV

www.cafeteriaklub.hu